Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ


https://www.animatedimages.org/

 Στα πλαίσια της υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο:οι φίλοι μου τα ζώα, μιλήσαμε και για τα κατοικίδια ζώα.

Διαβάσαμε το παραμύθι: Ματού ο κόκκινος γάτος
Ήταν κάποτε ένας γάτος, ένας κόκκινος, κατακόκκινος γάτος που τον έλεγαν Ματού. Η περιέργειά του τον οδηγούσε συχνά στα βουνά και στα λιβάδια. Και καθώς τριγυρνούσε, τα μουστάκια του ανέμιζαν στο ανοιξιάτικο αεράκι. Κάποια μέρα ο Ματού, εκεί που τριγυρνούσε βρήκε ένα αυγό...

 Δραματοποιήσαμε το παραμύθι και τα  παιδιά το ζωγράφισαν.

 Στα παιδιά άρεσε η ιδέα του να έχουν οι γάτες διάφορα χρώματα και έτσι ζωγράφισαν τους χρωματιστούς γάτους τους.


Διαβάσαμε και το παραμύθι της Μαριανίνας Κριεζή : Αχ, γιατί να είμαι γάτα και τα παιδιά το εικονογράφησαν.
Είναι ένα αστείο παραμύθι- ποίημα που μας βοηθά να καταλάβουμε πως πρέπει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι χωρίς να θέλουμε να τον αλλάξουμε.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ…ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…ΓΑΤΑ!!!











Μιλήσαμε για τα γουρουνάκια, είπαμε και δραματοποιήσαμε το γνωστό παραμύθι με το λύκο και τα 3 γουρουνάκια, κάναμε τις αντίστοιχες ζωγραφιές του παραμυθιού και κάναμε και την χειροτεχνία μας φτιάχνοντας με κύκλους τα γουρουνάκια, που τελικά έγιναν και αυτά...πολύχρωμα.





H Ιωάννα έφτιαξε την ιστορία της γάτας, την εμπνεύστηκε, την έγραψε και την εικονογράφησε.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΘΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

http://clipart-library.com/clipart/dT48yqyTe.htm